Yüzük Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Yüzük Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Yüzük aksesuarı ilk çağlardan günümüze kadar ulaşmış ve taşıdığı anlamlar nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilen özel bir takıdır. Bu özel takıda karar verirken nelere dikkat etmeliyiz? Yüzük alırken seçimimiz nasıl olmalı? İşte yüzük seçimi yaparken işinizi kolaylaştıracak hayat kurtaran 5 püf nokta…

Günlük hayatta ya da özel günlerde yüzük takmayı seven hanımefendi ve beyefendiler, günümüze kadar ulaşmış bu aksesuarda seçim yaparken nasıl karar vermeli, nelere düşünmeliyiz. Size yol gösterecek bu yazı ile doğru seçim artık çok daha kolay!

Yüzük ne için takılır?


Özellikle kadınlar için takılan parmağa göre yüzükler farklı anlamlar taşırlar. Bu yüzden yüzük seçimi yaparken ne için takıldığı sorusu oldukça önemlidir. Günlük hayatta parmağınızda taşımak isteyeceğiniz bir sembolde olabilir sevgilinizle birbirinize ait olduğunuzu gösteren bir nişan yüzüğü de olabilir. Erkekler de ise kadınlardakinden biraz farklı olarak yüzük seçiminde farklı nedenler ortaya çıkabilir. Bazısı şıklığını tamamlayabileceği bir aksesuar olarak yüzüğü kullanırken bazısı ise kendi kültürünü ya da değerlerini temsil eden bir aksesuar taşımayı tercih edebilir.

Doğru parmak ölçüsü


Yüzüğü ne için takacağınıza dair soruya yanıt bulduktan sonra tarzınıza uygun olarak bir tercih yaparsınız. Fakat yüzük aksesuarında yaşanılan en büyük problem yüzük ölçüsüdür. Yüzük ölçüsü kişiye özel olup ortalama bir numara yoktur. Bu nedenle yüzük seçiminin ardından mutlaka bir kuyumcuya giderek ücretsiz ölçü aldırarak parmak ölçüsünü öğrenmek gerekir.

Seni yansıtıyor mu?


Günümüzde her geçen gün birçok farklı yüzük modeli üretilmektedir. Çeşit artıkça karar verme süreci uzamakta ve zorlaşmaktadır. Birçok farklı model arasında kaybolsak da her zaman sizi neyin yansıtacağını bilirsiniz. Bu yüzden aksesuar seçimi yaparken ne için aldığınızın yanı sıra sizi yansıtması da önemli bir kriterdir.

Kullanılan maden

Yüzük seçiminde bir diğer kriter ise kullanılan madendir. Bütçenize ve ne için taktığınıza bağlı olarak gümüş ya da altın yüzükler tercih edebilirsiniz. Burada altın yüzükler maddi olarak daha pahalı olacağından kişiler günlük aksesuarlarında gümüş yüzük tercih etmektedirler. Gümüş altına göre bakım isteyen bir madendir. Su ile teması halinde kararabilir. Gümüş yüzük seçimi yapılacaksa bu göz önünde bulundurularak tercih yapılmalıdır.

Sağlığa zararlı mı?


Yüzük aksesuarı doğrudan deriye temas ettiğinden seçim yapılırken sağlığa zararlı olmayan bir madenden üretildiğinden emin olunmalı ve asla ucuza satılan aksesuarlar tercih edilmemelidir. İçinde kullanılan cilde zararları maddeler egzama gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Sizi rahatsız eden kaşıntı, ciltte kuruluk, kabuklu yaralar gibi yan etkilerle kendini gösterebilir.

YORUMLAR

    Henüz Yorum yazılmamış.İlk yorum bırakan sen ol..!

BİR YORUM YAZ

Scroll