Parmaklara Göre Yüzük Seçimi

Parmaklara Göre Yüzük Seçimi

Yüzükler, günlük hayatta hemen hemen hepimizin parmaklarını süsleyen özel bir aksesuar. Her şeyin olduğu gibi yüzük takmanın da bir kültürü var. Eee ne demişler, “Beş parmağın beşi de bir değil” sizlere hangi yüzük hangi parmağa takılır bu yazımızda anlatacağız.


Özellikle kadınlarda çok önemli olan bu yüzük seçimi kadının evli olup olmadığını anlatan en önemli gösterge... Erkeklerde durum biraz daha farklı olsa da günümüzde artık “Asla yüzük takmam” diyen erkekleri bile sözünden döndürecek aksesuarlar üretilmeye devam ediyor. Peki bu yüzükler hangi parmakta ne anlam ifade ediyor.? Kimisi evlilik, kimisi nişanlılık kimisi sözlü olmayı gösteren bu aksesuarda işte takılan parmağa göre yüzüklerin anlamları ve yüzük seçimi…-

Yüzük sağ parmaktaysa nişan yüzüğüdür, sol parmaktaysa evlilik. Toplumda herkesin bildiği ve gelenek olduğu üzere; bir kadına evlilik teklifi edilirken tektaş yüzük verilir, sonra alyans seçilir ve söz ya da nişanda ikisi birlikte sağ elin yüzük parmağına takılır. İş bir adım daha ileriye taşınıp imzalar atılınca da yüzüğün yeri değişir, sağ elden sol ele geçer.


Aşkın en özel hali olarak evlilik tekliflerinde karşımıza çıkan tek taş yüzükler günümüzde oldukça farklı modellerde olsa da sevgilinize hayatınızda biricik ve bulunması zor olan kıymetli bir elması sunar ve bu elmas üzerinden ona olan aşkınızı ifade edersiniz. Tek taş fiyatları günümüzde oldukça yüksek olsa da bu konuda cimri davranmamanızı öneririz. Zira kadınlar tek taş konusunda oldukça bilgeler bizden söylemesi :) Alternatif olarak beş taş ya da tamtur yüzük bekleyen hanımlar da olabilir. Beştaş yüzükler genellikle evlilik yıldönümlerinde tercih edilirken tamtur yüzükler daha kişisel tercihli bir aksesuar.




Son zamanlarda artan işaret parmağına yüzük takma nedeninin bir efsaneye göre oldukça ilginç bir hikayesi de var. İşaret parmağının, ‘İlgilenen varsa duyurulur, şu anda ilişkim yok’ imajı yarattığını da söylemek gerek. Söylentilere göre;  işaret parmağına takılan yüzüğün anlamı buymuş hatta.

Yüzük çoğunlukla kadınların kullandığı bir takı olsa da günümüzde erkeklerin de kadınlar kadar yüzük taktığını görebiliriz. Tabi, erkeklerin de yüzük takmasına bazı anlamlar yüklenmiş. Mesela, baş parmağa yüzük takmayı tercih eden erkeklerin özgürlüğüne düşkün oldukları yönünde bir inanış var. Antik Yunan çağında erkeklerin güç ve korunması ile ilişkilendirilen baş parmağa yüzük takma olayının günümüzde erkeklerin kendinden emin ve lider olma durumunu temsil ettiği rivayet ediliyor.  Kadınların baş parmağa yüzük takması ise; inatçılık, sıcak kanlılık, öfkeli bir yapıda olduklarına yoruluyor. 

Yüzük parmakları hariç takılan yüzüklerin net bir anlamı  bulunmasa da zaman içinde ortaya çıkan bu anlamların da kendisine göre bir doğruluğu olduğuna inanılıyor. Yine de bunların kesin olmadığını belirtmekte fayda var.

YORUMLAR

    Henüz Yorum yazılmamış.İlk yorum bırakan sen ol..!

BİR YORUM YAZ

Scroll